Українсько-Китайська конференція «Один пояс – один шлях»

Українці зможуть ознайомитися з різними сферами життя КНР (економіка, медицина, бізнес-проекти, наукові дослідження) в рамках ініціативи «Один пояс, один шлях». Про це сказав посол КНР в Україні Ду Вей на прес-конференції в Києві. За його словами, ця висунута в 2013 році Головою КНР Сі Цзіньпіном концепція включає в себе, зокрема, економічну взаємодію в різних галузях, обмін інформацією, з’єднання комунікативної і транспортної інфраструктури, вільну торгівлю, об’єднання фінансових і банківських систем, але, перш за все, її змістом є взаєморозуміння між народами. «Особисто я вважаю, що взаєморозуміння між народами – це найважливіше», – підкреслив Ду Вей. Посол додав, що тиждень культурного обміну дозволить «передати знак дружби українському народу від китайського народу».

Що стосується співпраці України і КНР в економічній сфері, то посол відзначив: багато китайських бізнесменів хотіли б інвестувати в Україну, але «для реалізації цих інвестицій треба вирішити ряд питань і зробити чимало роботи». Зокрема, необхідно забезпечити безпеку інвестицій і отримання прибутку. Ду Вей додав, що китайські інвестори намагаються знайти в Україні нові галузі для вкладення коштів, зокрема, готові фінансувати науково-технічні дослідження. За його словами, Україна має дуже сильні фундаментальні наукові дослідження і високоякісних наукових співробітників, але – «проблема в явно недостатньому фінансуванні в науково-технічні галузі». А Китай володіє фінансовими ресурсами і, що не менш важливо, має величезний досвід перетворення науково-технічних результатів в реальні продукти на ринку. Ду Вей зазначив, що «ера торгівлі, купівлі-продажу готових продуктів, вже завершена, і в подальшому Китай і Україна повинні йти по шляху спільних наукових досліджень і створення нових науково-технічних продуктів, разом освоювати міжнародний ринок».

Посол КНР також зробив дуже важливу заяву для українців: Китайський уряд в будь-який момент готовий ввести безвізовий режим з Україною.

«Китайська сторона готова в будь-який час, відповідно до бажання двох сторін, за принципом рівності і взаємної вигоди, вжити нових заходів з обміну людьми між нашими країнами, в тому числі і безвізовий режим», – зазначив посол.

Він також уточнив, що Китай вітає рішення Євросоюзу щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Від HLB Ukraine на конференції брав участь менеджер Департаменту зовнішньоекономічних зв’язків Павлов Владислав Владиславович.

Конференція була організована на високому рівні, з використанням аудіо- та відеотехніки. Присвячена конференція була співпраці України з Китаєм, спільні проекти, інвестування, ознайомленню з китайською культурою. Було представлено багато речей з культури Китаю, традиційний чай, а також чимало новітніх розробок в сфері медицини (ліки, вітаміни, настоянки і останні моделі протезів).

Спікери (з перекладачами) надавали вичерпну інформацію, підкріплену розрахунками і даними виробленими фахівцями з Китаю. Неодноразово підкреслювалося, що «Один пояс – один шлях» – не просто уявлення культури, а й «рукостискання» двох великих цивілізацій, ініціатива міжнародного співробітництва, яка вимагає виконання принципів, спільних консультацій, спільного будівництва та спільного зростання. Мета ініціативи – спільний розвиток і взаємовигідна співпраця.

Такі заходи в повній мірі поширюють китайську культуру, популяризують традиційну китайську медицину, демонструють тонкощі китайської цивілізації, сприяють культурним обмінам між двома країнами, а також роблять доступними для широких мас пам’ятки мистецтва і культурної спадщини.

Аудиторська компанія HLB, що має представництва в Китаї і більше 100 інших країнах світу, готова сприяти співпраці між підприємцями наших країн, надаючи аудиторські, юридичні та інші професійні послуги належної якості, включаючи допомогу в підготовці звітності за міжнародними стандартами для цілей залучення іноземних інвестицій і встановлення партнерських відносин з китайськими колегами.


13 травня 2017 р.

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy