Новини від HLB International: Нова митна угода: сприяння торгівлі з Новою Зеландією

3 липня 2017 року Європейський Союз та Нова Зеландія підписали Угоду про співпрацю та спільну адміністративну допомогу в митних справах.

Угода покликана спростити рух товарів та усунути незаконне їх провезення. Зокрема ці цілі досягатимуться за допомогою кращої координації адміністративних процесів та сприяння обміну інформацією між митними органами. Також позитивним є те, що сторони погодилися запровадити скорочений процес взаємного визнання безпечних трейдерів/уповноважених економічних операторів.

Враховуючи, що Європейський Союз є другим найбільшим торговельним партнером (після Австралії) Нової Зеландії, ця угода є дуже доречною і являє собою подальший крок до укладання угоди про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Новою Зеландією. Вже завершено підготовчі переговори між Новою Зеландією та Європейською комісією щодо угоди про зону вільної торгівлі. Наступний крок передбачатиме переговори щодо конкретних цілей можливої угоди. На даний момент Європейська комісія просить держави – члени ЄС про мандат на проведення подальших переговорів з Новою Зеландією.


4 вересня 2017 р.

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy