Конференція з підвищення кваліфікації аудиторів та оцінювачів

24 жовтня 2019 року у Києві відбулася XXVII Міжнародна науково-практична конференція з підвищення кваліфікації аудиторів та оцінювачів на тему: «Актуальні питання оцінки та знецінення майна за вимогами МСФЗ для аудиту фінансової звітності». Організаторами Конференції виступили ВПГО «Спілка аудиторів України» та ГО «Всеукраїнське об’єднання «Українське товариство оцінювачів».

На Конференції були присутні представники різних регуляторних органів, серед яких  Голова Ради нагляду за аудиторською діяльністю Людмила Гапоненко, Виконавчий директор Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю Олег Канцуров, Директор департаменту оцінки ФДМУ Світлана Булгакова, Головний бухгалтер НБУ Богдан Лукасевич, Член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, Голова Ради ГО «ВО «Українське товариство оцінювачів» Олексій Амфітеатров, Президент ВПГО «Спілка аудиторів України» Валерій Бондар, Віце-президент ГО «ВО «Українське товариство оцінювачів» Володимир Шалаєв та інші.

Основними темами доповідей спікерів були: «Порівняльна та залишкова вартість нерухомого майна»; «Ідентифікація та оцінка активів, що не відносяться до нерухомості, при визначенні справедливої вартості»; «Принципи оцінки економічного знецінення. Тестування відповідно до МСБО 36 «Знецінення активів»; «МСФЗ 13 «Справедлива вартість»; «Підходи до прийняття рішень в умовах нестабільності, наявності ризиків з точку зору корисності та найвищої ефективності»; «Активи у вигляді прав на забудовані земельні ділянки та їх відображення у фінансовій звітності підприємств».

Валерій Бондар, професор, д.е.н., Президент ВПГО «САУ», Генеральний директор HLB Ukraine, виступив з доповіддю відносно розкриття інформації щодо знецінення активів відповідно до вимог МСФЗ. Він доповів про цінність активу у використанні та продемонстрував модель оцінки фінансових активів на прикладі метро СНД.

Також Валерій Бондар зазначив: «Активи, призначені для надання послуг населенню, часто можуть бути за своїм характером або дизайном аналогічними активам, призначеним для комерційних цілей, і, оскільки вони можуть використовуватися для будь-якої з них, зазвичай можуть оцінюватися так само, як комерційний актив. Прикладом може служити офісна будівля, яка використовується державним департаментом для надання послуг населенню та знаходиться в безпосередній близькості від аналогічних будівель, займаних приватним сектором, який пропонує послуги населенню. Значення для державного використання буде таким же, як значення для комерційного використання, тому що державний департамент буде конкурувати з комерційними користувачами за офісний простір на ринку».

Також з доповідями виступили Наталія Гаєвська (PKF), Світлана Булгакова (ФДМУ), Олена Рубан (ВТ), заслужений економіст Людмила Рубаненко (АФ «Харків»), заслужені оцінювачі ГО «ВО «Українське товариство оцінювачів» Ірина Іванова, Олександр Драпіковський, Сергій Петенко, Андрій Чиркін та керівник аудиторської компанії Валерій Галасюк (АФ «Каупервуд», м. Дніпро).

Щиро дякуємо всім спікерам і гостям за теплу та дружню атмосферу та всім небайдужим до розвитку аудиторської діяльності в Україні.

Користуючись нагодою, вітаємо колег з Днем оцінювача! Бажаємо бездоганного професіоналізму в роботі, прозорих показників оцінки, цікавих об’єктів та стовідсоткових успіхів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29 жовтня 2019 р.

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy