Реструктуризація боргів

Послуги з супроводу реструктуризації боргових зобов’язань та активів завжди були та залишатимуться актуальними й затребуваними у всіх сферах бізнесу.

Для компаній це можливість врегулювати наявну в них заборгованість перед кредиторами. Для банків, фінансових установ та інших кредиторів це можливість очистити свій баланс від проблемних активів та вивільнити резерви, сформовані під ці активи.

 

Реструктуризація боргу: визначення

Реструктуризація боргу – зміна умов договору з метою полегшення для кредитора процесу обслуговування боргу.

При порушенні будь-якої з умов договору, заборгованість стає проблемною, на залишок боргу нараховуються пеня і штрафи, та з часом борг стає «непідйомним».

Існують наступні преференції для виплати боргу:

Пролонгація терміну заборгованості – найбільш частий варіант, на який йдуть кредитори, щоб все ж таки домогтися погашення боргу. Зазвичай термін погашення заборгованості збільшують для тих проблемних боржників, за якими заборгованість становить понад півроку.
Рефінансування (у разі позик та кредитів банку) – перевести кредит до іншого фінансового інституту.
Відстрочка платежу – так звані «кредитні канікули».

Необхідно пам’ятати, що в будь-якому випадку реструктуризація боргу призведе до збільшення розміру виплат, у порівнянні з тими відсотками, які б були виплачені, якби чітко були дотримані умови початкової угоди з кредитором. Реструктуризацію боргу може ініціювати як сам кредитор, так і запропонувати кредитодавець.

 

Що ми пропонуємо

HLB Ukraine надає послуги з комплексного супроводу угод реструктуризації боргових зобов’язань корпоративного бізнесу.

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy