Опанування нових технологій фірмами мережі HLB

Усім відомо, що технологія має суттєвий вплив на бізнес. Галузь аудиту враховує ці зростаючі виклики, і аудиторські фірми, що входять до мережі HLB, не є винятком. Вони не лише опановують нововведення, а й розробляють технології, покликані допомогти побудувати ефективнішу роботу, а також і надалі забезпечувати найвищий рівень обслуговування клієнтів.

Conceito SA, португальська аудиторська фірма – член Групи HLB, також не відстає від часу й займається розробкою програмного забезпечення DIGIUP (Digital Accounting Innovation), яке, на думку засновників фірми Віктора Жозе та Карлоса Жозе, є «кроком у майбутнє обліку та аудиту».

DIGIUP – це інноваційний процес обліку, що передбачає оцифровку, автоматизацію та інтеграцію документів як на паперовому носії, так і в електронному вигляді в системи обліку або ERP-системи обробки даних. DIGIUP складається з чотирьох етапів, кожен з яких адмініструється в головному офісі фірми в Лісабоні. Комплексна розробка цієї програми здійснюється за партнерства відомих міжнародних фірм. Завдяки цьому нововведенню Conceito SA отримала нагороду Lean Awards від Інституту Кайдзен у 2015 році в номінації «Висока результативність».

«Ця методика змінила світогляд Conceito за останні три роки роботи,» – сказав Карлос Жозе. «Щоденні задачі документування, класифікації, організації паперового документообігу, архівування, розрахунку податків та реєстрації даних тепер є повністю автоматизованими та більше не потребують людського втручання. Одне це вже перетворило роль звичайного бухгалтера на роботу аналітика. Крім того, DIGIUP дуже відчутно збільшив продуктивність (часом майже до 50%) та забезпечив фірмі значну економію коштів. Для клієнтів таке інноваційне обслуговування також є зручнішим, безпечнішим та ефективнішим, оскільки до всіх документів, що використовуються в процесі обліку, є необмежений цілодобовий доступ через інтернет протягом усього тижня без вихідних, що дає змогу за необхідності організувати автоматичний потік роботи стосовно погодження рахунків».

За поясненнями Карлоса, ця нова технологія може заощадити кошти і для інших фірм – членів Групи HLB.

«У світі здійснюється чимало розробок щодо переведення обліку в електронну форму, але жодна програма не забезпечує такого комплексного підходу, як DIGIUP. Для фірм, що працюють в малоприбуткових галузях чи приймають виклик 4-ого промислового перевороту DIGIUP може стати вдалим рішенням»

Схема роботи бухгалтера-оператора в майбутньому.

Введення Обробка Контроль Інтеграція
Отримання, підготовка та сканування документів Інтелектуальне зчитування та інтерпретація всіх розділів Контроль якості та електронна архівація Підтвердження та інтеграція до систем обліку


10 липня 2017 р.

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy