Зовнішньоекономічна діяльність, валютне регулювання

Основні напрямки

зовнішньоекономічні контракти;
валютний контроль;
митне оформлення товарів та податкове планування;
реєстрація кредитних договорів з нерезидентами в НБУ (кредит, позика, фінансова допомога);
притягнення до відповідальності за порушення валютного законодавства;
акти цінової експертизи договорів Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків (Держзовнішінформ);
судові спори та міжнародний арбітраж;
отримання індивідуальних ліцензій НБУ (інвестування за кордон, перерахування грошей на рахунки за кордоном тощо).

Зовнішньоекономічна діяльність є одним з найбільш пріоритетних напрямків сьогоднішньої економіки. Запорукою безпечного здійснення зовнішньоекономічних операцій є такі елементи, як: грамотний зовнішньоекономічний контракт, належне митне оформлення товарів, проведення розрахунків відповідно до вимог валютного законодавства і податкове планування.

 

Що ми пропонуємо

Фахівці юридичного департаменту HLB Ukraine, які мають багаторічний досвід роботи у сфері зовнішньоекономічної діяльності, готові запропонувати Вам послуги з правового аналізу та підготовки грамотних зовнішньоекономічних договорів, які відповідають вимогам українського законодавства, міжнародних угод та конвенцій, а також відображають реальні домовленості сторін. Підготовлений нашими юристами контракт дозволить Вам уникнути проблем з контролюючими (податковими та митними) органами, оптимізувати податкове навантаження, а також мінімізувати ризик невиконання контрагентом договору.

Не менш важливе місце в переліку наших послуг займає супроводження різних процедур, пов’язаних з валютним регулюванням, таких як:

отримання індивідуальних ліцензій НБУ на здійснення валютних операцій;
реєстрація кредитних договорів з нерезидентами в НБУ;
отримання актів цінової експертизи зовнішньоекономічних договорів тощо.

Зазначені послуги передбачають повне супроводження процесу, яке включає консультування, підготовку всіх необхідних документів, представництво в органах державної влади тощо.

Крім того, ми завжди готові допомогти Вам у питаннях оскарження незаконних рішень органів податкової та митної служби, НБУ, зокрема, таких як: притягнення до відповідальності за порушення валютного, митного та податкового законодавства: накладення штрафних санкцій, застосування індивідуального режиму ліцензування зовнішньоекономічних операцій, тимчасове призупинення зовнішньоекономічної діяльності тощо.

Кваліфіковані юристи швидко та грамотно допоможуть вирішити наявні проблеми, а у разі необхідності й захиститися в суді.

 

Позитивні сторони та результати послуг

мінімізація ризику невиконання контрагентом зовнішньоекономічного договору;
мінімізація ризику притягнення до відповідальності за порушення валютного законодавства;
швидке отримання ліцензії НБУ, акта цінової експертизи, реєстрації договору;
позитивний розгляд судового спору.

 

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy