Послуги Due Diligence у Києві

Дью Діліженс (від англ. «Due Diligence», означає «забезпечення належної сумлінності») – це процедура формування об’єктивного уявлення про об’єкт інвестування, що включає в себе інвестиційні ризики, незалежну оцінку об’єкта інвестування, повне дослідження діяльності компанії, комплексну перевірку фінансового стану та положення на ринку для прийняття певних бізнес-рішень. Зазвичай передує покупці бізнесу, злиттю, підписанню контракту або співпраці.

Due Diligence спрямований на всебічну перевірку законності і комерційної привабливості планованої угоди або інвестиційного проекту. Однак важливу роль відіграє і повнота інформації, що надається при цьому виді перевірки, що дозволяє інвесторам або діловим партнерам ретельно оцінити всі переваги і недоліки співпраці.

В об’єктивному і компетентну проведенні Due Diligence зацікавлені обидві сторони: як інвестор (покупець), так і сторона, яка залучає інвестиції (продавець).

В процесі проведення Due Diligence беруться до уваги як кількісні показники і фінансові дані, так і якісні показники: оцінка існуючого менеджменту, внутрішніх процесів і процедур, вартості ліцензій, місцезнаходження та права на об’єкти нерухомості.

Тривалість процедури Due Diligence займає від трьох днів до чотирьох тижнів (в залежності від структури та розміру бізнесу).

 

Підстави для проведення Due Diligence

купівля/продаж компанії;
оцінка інвестиційної привабливості компанії;
публічна пропозиція цінних паперів на фондовому ринку;
М&A/поглинання та злиття;
утворення спільного підприємства;
комерційне кредитування;
перевірка партнера/контрагента на благонадійність.

 

Чим допоможе Due Diligence?

Результати Due Diligence допомагають уникнути або максимально знизити різні бізнес-ризики (економічні, правові, податкові, маркетингові), зокрема:

купівля за завищеною вартістю компанії/пакета акцій;
невиконання зобов’язань компанією-боржником;
втрата майна, грошових коштів;
нанесення шкоди/збитків, в т.ч. нематеріальних активів;
судові тяжби, а також їх наслідки;
арешт майна або застосування інших забезпечувальних заходів;
визнання угоди/операції недійсною;
накладення стягнення на майно, цінні папери (акції);
залучення до податкової, адміністративної, кримінальної відповідальності;
виникнення корпоративних конфліктів (захоплення, поглинання, судові тяжби);
втрата прав на об’єкти інтелектуальної власності (товарний знак, промисловий зразок, винахід, ноу-хау, комерційні ідеї, бізнес-плани та інше);
неправомірні дії конкурентів (змова з контрагентами, ініціювання «замовних» перевірок, демпінг, лобіювання інтересів та інше);
втрата або неотримання дозволів, ліцензій, погоджень, від яких залежить проект, угода тощо.

 

Як проводиться Due Diligence?

Умовно проведення Due Diligence можна розділити на наступні види робіт:

оцінка вартості пакета акцій (вартості майнового комплексу, вартості бізнесу);
юридична оцінка ризиків зобов’язань і укладених угод/операцій;
оцінка системи бухгалтерського обліку, достовірності фінансової звітності та фінансовий аналіз, оцінка податкових ризиків.

 

Що ми пропонуємо

Фахівці HLB Ukraine – аудитори, експерти з оподаткування, оцінювачі, юристи – надають послуги з проведення Due Diligence і виконують завдання, щільно працюючи в команді, узгоджуючи і аналізуючи дані і отримані висновки.

 

Що отримуєте Ви

Звіт


Містить всі невідповідності діяльності компанії чинному законодавству, можливі фінансові або юридичні ризики від придбання об’єкта, а також потенційні можливості для подальшого розвитку перспективних напрямків

 

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy