Коментар: Що і як перевіряють ревізори з Держпраці

З початку 2017 року Держслужбою з питань праці проведено понад 10 тис. перевірок. Загальна сума накладених за результатами цих перевірок штрафів станом на 1 вересня склало близько 134 млн. грн., з яких є досить відчутні для підприємств штрафи у 320 тис. грн. (15 постанов) за недопуск інспекторів до перевірок. Водночас, навесні цього року було укладено угоду між Держслужбою з питань праці, ГФС та Пенсійним фондом про обмін інформацією, що підвищило координованість дій, оперативність та ефективність інформаційного обміну цих структур у виявленні порушень законодавства про працю, податкового та пенсійного законодавства.

Наприклад, на цей момент податкові інспектори при перевірці з питань сплати податків, мають у своєму розпорядженні інформацію щодо кількості співробітників та можуть порівняти цифру з наявністю трудових договорів, оцінити чи є аналогічна кількість даних у податковій базі щодо обліку співробітників як платників податків (ЄСВ, податку на прибуток тощо). Держслужба з питань праці також надає ГФС та Пенсійному фонду інформацію щодо підтверджених або спростованих фактів порушень.

Найбільш часто контролюючими органами виявляються наступні види порушень: невиплата заробітних плат, недотримання законодавства при звільненні співробітників, порушення режиму надання вихідних і відпусток.

За таких обставин перед керівництвом та власниками підприємств постає проблема захисту власного бізнесу від несанкціонованих перевірок, штрафів, накладених на підприємство обмежень за результатами виявлених порушень ним законодавства. У цьому сенсі доцільним є проведення аудиту з питань дотримання трудового законодавства в межах програм кадрового аудиту, послуг, що надаються Міжнародною групою HLB UKRAINE. За результатами аудиту керівництву підприємства надається інформація щодо всіх виявлених недоліків, які необхідно виправити, щодо юридичних та організаційних питань, пов’язаних з мінімізацією ризиків накладання штрафів та інших обмежень внаслідок перевірок контролюючих органів.

Особливо потенційно корисним проведення кадрового аудиту може бути для підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу, у яких немає власного штату юристів. Перевірка з питань дотримання трудового законодавства дозволить МСБ заздалегідь усунули можливі порушення трудового законодавства і позбавити їх від проблем під час можливого (в останній час досить активно поширеного) візиту інспектора Держслужби з питань праці з перевіркою.

Коментар створено на основі статті.


2 жовтня 2017 р.

Отправить запрос

Команда HLB Ukraine всегда рада помочь, присылайте Ваш вопрос

Отправить
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy